Cand sa schimbati anvelopele de la vara la iarna si de la iarna la vara

Cand sa schimbati anvelopele de la vara la iarna si de la iarna la vara
Cum să determinați exact când trebuie să treceți de la una sau alta anvelopă sezonieră la alta? Unde să punem roțile de vară și unde să punem roțile de iarnă? Vă vom povesti despre acest lucru și multe alte lucruri astăzi.

În lumea modernă, este extrem de dificil să ne imaginăm viața fără mașini, deoarece fiecare a doua persoană are cel puțin o mașină. Dar, în ciuda acestui fapt, nu fiecare șofer cunoaște anumite puncte, reguli și recomandări pentru confortul personal în timpul unei anumite mișcări. Unul dintre aceste momente este schimbarea anvelopelor de sezon. De două ori pe an, șoferii trebuie să se confrunte cu întrebarea-când să schimbe anvelopele de la vară la iarnă și de la iarnă la vară. Principala problemă cu schimbarea anvelopelor este că nu există o dată specifică când vă puteți arunca absolut pantofii. În acest caz, societatea este ghidată de vreme și precipitații.

Deoarece schimbarea mașinii este o acțiune destul de importantă, atunci aceasta ar trebui luată cu cea mai mare seriozitate, altfel este foarte ușor să intri în acest sau acel accident. Este important de menționat că, indiferent de o anumită perioadă a anului, cauciucul" greșit " într-un anumit climat va arăta, în orice caz, toate părțile sale cele mai grave.

Când să puneți roți de iarnă?

Din păcate, astăzi nu există o dată exactă care să le spună șoferilor despre schimbarea imediată a "pantofilor". Dar, în ciuda acestui fapt, există o regulă generală: "Când temperatura medie scade la 0 grade Celsius, șoferii ar trebui să înceapă înlocuirea roților." În caz contrar, vă puneți pe dvs. și pe alți șoferi cu risc ridicat, deoarece anvelopele de vară sunt create ținând cont de vremea de vară, climă și precipitații. Conducând pe astfel de anvelope, pierdeți aderența completă, stabilitatea direcțională și în câteva secunde aveți șansa de a intra într-un accident grav.

De aceea, fiecare automobilist ar trebui să adopte o abordare responsabilă în această perioadă și să creeze în timp util condiții excelente de conducere pentru ei înșiși și pentru alți participanți la trafic. Roțile de iarnă diferă de roțile de vară în adâncimea benzii de rulare, ceea ce vă permite să creați tracțiune cu orice zăpadă și gheață. Dar, desigur, ca și în cazul oricărui alt cauciuc, există un grad de uzură maximă admisă, nu este mai mic de 4 mm.

Când să puneți roțile de vară?

Când în primăvară pe drumuri puteți vedea din ce în ce mai multe zone uscate, iar termometrul arată o temperatură mai mare de trei grade, atunci vă puteți gândi la schimbarea anvelopelor. Dar, în ciuda acestui fapt, pentru a evita greșelile, șoferii trebuie să țină cont de mai mulți factori și chiar să acorde atenție conducerii mașinii lor.

Dacă aveți tracțiune integrală sau tracțiune față și conduceți o versiune fără picior, atunci vă puteți lua timpul, deoarece puteți ajunge destul de ușor la sezonul cald sistematic. Și, dacă vă deplasați pe vârfuri, atunci este strict interzis să se deplaseze la temperaturi peste zero. În acest caz, ar trebui să așteptați creșterea minimă a temperaturii și să începeți schimbarea.

Într-un caz sau altul, șoferul trebuie să abordeze în mod rezonabil procesul anual, de care va depinde atât siguranța personală, cât și a altor persoane. În plus față de siguranță, dacă un automobilist ignoră supra-curățarea sezonieră, el se confruntă cu o deteriorare semnificativă și rapidă a produselor care nu vor face față condițiilor climatice necorespunzătoare. Datorită articolului nostru, ați învățat când să schimbați anvelopele de la vară la iarnă și de la iarnă la vară și puteți direcționa cu ușurință alți șoferi informându-i.

Este important să vă amintiți că nu vă puteți angaja în procesul de schimbare a "pantofilor" auto imediat după sosirea primăverii sau toamnei. Vremea este imprevizibilă acum și este mai bine să așteptați indicatori stabili și abia apoi să ajungeți la afaceri. Și dacă doriți să știți și mai multe despre când să schimbați anvelopele de la vară la iarnă și de la iarnă la vară, contactați centrele specializate de anvelope, unde vi se vor prezenta toate informațiile disponibile.

 
KALESO.MD

În fereastra prezentată, puteți introduce adresa dvs. de e-mail personală, unde veți primi notificări despre produse noi, reduceri, promoții și tombole. Vă puteți dezabona de la lista de corespondență în orice moment. Cu noi, vei fi mereu la curent cu toate noutatile!

Informații despre Garanția

Referindu-se în mod specific la Kaleso.md, obțineți automat securitate deplină. Oferim o garanție pentru orice produs, datorită căreia puteți returna sau modifica produsele. De asemenea, produsele noastre au toate documentele care confirmă autenticitatea, certificarea și conformitatea cu standardele internaționale.