Cum sa alegeti anvelopele

Cum sa alegeti anvelopele
Cum sa alegi anvelopele potrivite pentru masina Dvs? Colegiul de redacție Kaleso.md va fi fericit să vă împărtășească sfaturi atunci când selectați anvelopele pentru mașină.

Anvelopele sunt elementul principal al vehiculului din poziția de conducere fiabilă. Roțile potrivite reprezintă o garanție reală a siguranței și confortului. În plus, acest element poate afecta consumul de combustibil, reducându-l de mai multe ori și poate avea, de asemenea, un impact asupra întreținerii. În acest articol, puteți învăța cum să alegeți anvelopele, astfel încât să vă puteți bucura cu adevărat de plimbare și să uitați de vizitele frecvente la ateliere și servicii.

Pentru a selecta perfect produsul potrivit, șoferul trebuie:

 1. Determinați tipul de vehicul. Poate fi pasager, off-road sau comercial. Fiecare dintre ele are un indice de sarcină diferit, caracteristici de conducere și nivel de manipulare. 

 2. Indicați sezonalitatea, după cum știm cu toții că există trei sezoane, iar acestea sunt Vara, Iarna și tot sezonul.

 3. Specificați tipul cel mai potrivit pentru acesta, de exemplu, autostradă, viteză mare și viteză mare pe tot parcursul sezonului. Highway este perfect pentru drumuri grele, de mare viteză pentru mașini high-end și All-season de mare viteză pentru toate condițiile.

 4. Apoi, acordați atenție designului. Aceasta, la rândul său, poate fi diagonală și radială. Prima opțiune trece perfect toate zonele cu murdărie, este cel mai adesea preferată pentru camioane și SUV-uri. A doua opțiune implică o aderență ridicată, cu stabilitate și rezistență laterală. Este preferat de șoferii de autoturisme care fac trafic pe autostradă.

 5. Alegeți un model de rulare, există și în trei versiuni. Primul este direcțional simetric, caracterizat printr-un nivel scăzut de zgomot și o aderență puternică pe suprafețele umede. Al doilea este simetric non-direcțional. Al treilea este asimetric, caracterizat prin aceea că o parte creează tracțiune maximă, iar cealaltă este responsabilă de murdărie și zăpadă.

 6. Opriți - vă la metoda de etanșare. Atenția dvs. este prezentată camerei și fără cameră. Pompele de cameră pierd presiune extrem de rapid cu orice puncție, ceea ce poate duce cu ușurință la un accident. Cele fără tuburi păstrează perfect presiunea chiar și cu cea mai mică puncție și, de asemenea, se încălzesc mult mai puțin, în raport cu cele din cameră.

 7. Tipul de construcție a cablului.

 8. Determinați diametrul de montare sau aterizare.

 9. Indicați lățimea anvelopei, înălțimea profilului, indicele de sarcină și indicele de viteză. Aceste puncte vă vor ajuta foarte mult să rezolvați întrebarea "cum să alegeți anvelopele".

În plus față de punctele de mai sus, dorim să prezentăm câteva sfaturi pentru alegerea care vă va proteja de o achiziție eșuată.

 • Acordați atenție producătorului produsului. Marcile populare garanteaza o calitate inalta, dar va trebui sa platiti ceva mai multi bani pentru aceasta, firme relativ necunoscute. Dar companiile testate în timp vă vor oferi produse excepțional de bune, nu vă zgârciți la siguranța dumneavoastră.

 • Uitați-vă la ratingurile de cauciuc, vă va arăta rezultatele testelor în diferite condiții.

 • Atunci când alegeți anvelope noi, concentrați-vă pe gama de dimensiuni standard de la producătorul de mașini. În caz contrar, roțile necorespunzătoare pot afecta performanțele de conducere, manipulare și frânare.

 • Nu încercați să instalați cauciucuri cu modele diferite de rulare. În acest caz, elementele vor arăta o aderență diferită pe suprafața drumului.

 • Nu cumpărați versiuni foarte uzate, adâncimea minimă rămasă a benzii de rulare pentru tipul pasagerului este de 1,6 mm.

 • Pentru a evita uzura neuniformă a anvelopelor, încercați să vă schimbați locurile după 10.000, 15.000 km.

 • Nu ignora data de producție, întotdeauna să acorde o atenție la ea.

Aici am prezentat cele mai importante puncte care vă vor ușura și nu veți mai pune întrebarea "cum să alegeți anvelopele". Toate regulile sunt destul de simple, trebuie doar să le urmați și veți avea o plimbare confortabilă și sigură!

 
KALESO.MD

În fereastra prezentată, puteți introduce adresa dvs. de e-mail personală, unde veți primi notificări despre produse noi, reduceri, promoții și tombole. Vă puteți dezabona de la lista de corespondență în orice moment. Cu noi, vei fi mereu la curent cu toate noutatile!

Informații despre Garanția

Referindu-se în mod specific la Kaleso.md, obțineți automat securitate deplină. Oferim o garanție pentru orice produs, datorită căreia puteți returna sau modifica produsele. De asemenea, produsele noastre au toate documentele care confirmă autenticitatea, certificarea și conformitatea cu standardele internaționale.